18 martie 2018

SOLUTIE COMPLETA E-LEARNING

Mobius Software are capacitatea si experienta de a implementa sisteme de E-learning complete utilizand platforma Moodle

MOODLE (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment) este un software liber, cu licență gratuită de tip Open source de învățare. Este un sistem complet de Management al cursurilor, realizând în mediul virtual toate funcțiile definitorii ale unei instituții de învățământ.

În întreaga lume sunt înregistrate oficial, peste 80.000 site-uri, cu peste 12 milioane cursuri și peste 100 milioane cursanți.

Această prezență activă pe plan mondial, a fost posibilă datorită Comunității Moodle și a Rețelei de Prteneri Moodle, medii care sprijină dezvoltarea continuă a platformei și a unei diversități de plugin-uri disponibile în mod gratuit, utile în construcția conținuturilor, a obiectelor de învățare (resurse sau activități), a instrumentelor de gestionare și administrare Moodle.

Pentru detalii despre platforma MOODLE: www.moodle.com.

Pentru resursele mari consumatoare de spațiu de stocare și cu procese mari consumatoare de procese de prelucrare, platforma de e-learning a fost integrată cu terțe platforme, cum este cazul Vimeo, un site web ce oferă servicii de video hosting în condiții de acces contolat și securizat la înregistrări.
Interfețele de utilizare au fost modelate la cerere, existând o gamă largă de opțiuni pentru afișarea elementelor de curs dar și a unor elemente de marketing, informare a vizitatorilor sau utilizatorilor autentificați. Pentru utilizatori pot fi configurate instrumente suplimentare, de tipul administrarea propriului profil (bogat în opțiuni de design, confidențialitate, integrare cu terțe sisteme web larg utilizate de tip mail etc.), calendar evenimente, căsuță de e-mail, bibliotecă virtuală, camere de chat private, blog, forum, rapoarte, carnet de note etc. Interfețele sunt accesibile în limba română și engleză, în funcție de preferințele utilizatorului.

Studiu de caz: Camera Auditorilor Financiari din Romania

Pentru CAFR a fost construit un sistem de interfețe cu design bazat pe acces rapid la informații, prin meniuri orizontale și verticale, populate cu opțiuni în funcție de context. Design-ul a ținut cont de paleta coloristică indicată de client, elemente de tip pictogramă/logo, spații generoase pe ecran pentru afișarea conținuturilor în timpul procesului de învățare șamd.
Pentru fiecare utilizator sau categorie de utilizator, este posibilă definirea de drepturi de acces la conținutul platformei e-learning. Accesul utilizatorilor poate fi controlat de la nivelul întregului site, până la accesul la nivel de curs, module de curs, obiecte de învățare (resurse/activități).
Robustețea sistemului este dublată de implementarea unor mecanisme suplimentare de back-up, care pot fi activate în caz de pierdere a datelor.
Nu în ultimul rând platforma e-learning Moodle poate fi instalată, configurată și integrată în arhitecturi larg utilizate, de tip proprietar (Microsoft) sau de tip open-source (Linux, MySQL etc). În oricare dintre aceste cazuri siguranța în exploatare, integritatea conținutului bazelor de date și a resurselor construite pe platformă sunt asigurate.
Alte avantaje oferite prin soluția implementată la CAFR
• Utilizarea platformei oricând, de oriunde și pe orice dispozitiv cu acces la Internet;
• Un mediu de învățare pentru cursant dar și un mediu facil pentru activitate de construcție cursuri și de predare specific profesorului;
• Interactivitatea dintre profesori și cursanți se poate asigura prin instrumente în timp real dar și prin instrumente de tip asincron, care oferă posibilitatea utilizatorului să răspundă, să depună o temă sau să completeze la un chestionar la o dată și oră convenabilă;
• Procesul de învățare modelat este axat pe colaborare, bazat pe proiecte şi sarcini individuale dar şi de grup;
• Este un sistem flexibil, designul cursului putând fi făcut pe baza particularităţilor nevoilor grupului, dar şi a indivizilor care alcătuiesc acest grup. Aceasta înseamnă că se poate ține cont de capabilitățile grupului de cusanți de a utiliza platforma e-learning;
• Resursele care se pot construi și adăuga la un curs, sunt variate: cărţi în format electronic (e-book), pagini cu conţinut interactiv și atractiv, adrese URL externe sau interne, galerie de imagini, fişiere de tip document, prezentare, foi de lucru spreadsheet etc. Poate că nu în ultimul rând ar trebui amintit editorul Moodle, care are o formă asemănătoare cu editoarele de text cu care utilizatorii sunt deja obişnuiţi. Pe lângă inserarea de text formatat, editorul permite inserare de simboluri, imagini, fişiere media, link-uri, dar şi editare în format HTML.
• Monitorizarea și evaluarea activității cursanților pe platforma e-learning (teste cu verificare automată sau nu, chestionare a-hoc, teme individuale sau de grup etc.); Acordarea de note și calificative, de certificate și diplome,
• Reutilizarea de către profesoi a unor părți de curs, module sau simple obiecte de învățare, în cadrul altor cursuri;
• O gamă largă de rapoarte a fost construită pentru uzul profesorilor sau administratorilor;
• Au fost construite cursuri pentru domenii/discipline diferite;
• Au fost implementate cursuri în regim blended learning (cu componentă prezențială) sau 100% e-learning;